Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
08.01.2020
PARFÉM L´ENVOUTANTE - OD KONVENČNÍHO PARFÉMU K PARFÉMU BIO
Původně byl parfém krásný a přírodní, ale industrializace rychle směrovala vývoj parfemářského průmyslu k syntetizaci velkého množství olfaktivních sl... číst celé
02.12.2019
OLEJ KARANJA
Rostlinné oleje jsou zdrojem mnoha vitaminů, nenasycených mastných kyselin a dalších látek, které jsou velmi prospěšné pro naši pokožku. Stejně tak ... číst celé
Zobrazit všechny novinky
  1. Úvod
  2. Novinky
  3. OLEJ KARANJA
OLEJ KARANJA
02.12.2019

Rostlinné oleje jsou zdrojem mnoha vitaminů, nenasycených mastných kyselin a dalších látek, které jsou velmi prospěšné pro naši pokožku. Stejně tak tomu je u rostlinného oleje karanja. Tento zázračný olej zlatavé barvy pochází přímo z Indie, kde se získává lisováním za studena z ořechů stromu Kaledy lisé (Pongamia pinnata), který je v ayurvédské medicíně považován za léčivý. Karanja má mnoho vynikajících účinků přes hydratační, vyživující, cikatrizační - urychlující vymizení jizev na pokožce, emoliační resp. změkčující či antimikrobiální tj. působící proti mikroorganismům - bakteriím, virům, houbám a parazitům.


Vedle těchto skvělých vlastností má olej karanja ještě jednu a to, že chrání pokožku před nežádoucími vlivy při slunění a působí proti předčasnému stárnutí pokožky. V podstatě se dá říci, že je přírodní ochranou proti sluníčku. Dá se aplikovat na pokožku nebo na vlasy jako přírodní ochrana při opalování a nejen to, dokonce i opálení prodlouží a dodá Vaší pleti krásnou zlatavou barvu.


Díky vysokému obsahu flavonoidů má olej karanja schopnosti absorbovat část UV paprsků, které jsou příčinou spálení pokožky při slunění a také stárnutí pleti. Podle laboratorních studií může olej karanja poskytovat ochranu před sluncem až do SPF 20. Jinými slovy se dá říci, že samotný olej filtruje až 95% paprsků UVB.
Jak již bylo řečeno, rostlinné oleje jsou bohaté na nenasycené mastné kyseliny a nejinak tomu je i u oleje karanja, který má vysoký obsah omega 6 posilující hydrolipidní film pokožky a napomáhající udržovat její elasticitu.


Karanja olej je ideální jako anti-age péče pro zralou pleť a lze ho použít i na pigmentové skvrny. Stejně tak je výborný i pro problematickou pleť a to díky svým již zmíněným antimikrobiálním vlastnostem. Nedoporučuje se používat ho čistý i když je velmi vyživující a obsahuje velmi účinné aktivní složky pokud je aplikován čistý může pokožku naopak oslabit. Proto se vhodné kombinovat ho s dalšími složkami například rostlinnými oleji. Vynikající je například kombinace od značky Acorelle s patentovaným komplexem AOA působícím proti volným radikálům.

Acorelle, přírodní a BIO pafémy, aromaterapie, depilace, epilace, parfémy, toaletní vody, pleťová séra, pleťové oleje, opalovací přípravky, kosmetika pro miminka a děti, masážní oleje.

DárkyPřírodní toaletní vodyParfémyPleťové olejeKosmetika pro dětiDepilační krémy

Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.